Prinsjesdag: tijd voor Vakbond LBV om in verzet te komen - LBV | Meer dan een vakbond

Prinsjesdag: tijd voor Vakbond LBV om in verzet te komen

Nieuwsoverzicht

Prinsjesdag, de dag waarop de regering haar plannen voor het komende jaar presenteert, is steeds meer een lege huls geworden. De pracht en praal, de koninklijke rituelen, en de troonrede wekken de schijn dat er iets belangrijks gebeurt. Maar achter deze façade gaat een politieke realiteit schuil die steeds meer mensen koud laat. De beslissingen die onze levens bepalen, worden niet op Prinsjesdag genomen, maar ver van het oog van het publiek, in gesloten vergaderzalen waar vooral de belangen van de elite vooropstaan.

 

De leden van Vakbond LBV moeten deze realiteit onder ogen zien. De rituelen en beloften van Prinsjesdag bieden niets aan de werkende Nederlander die vecht voor een eerlijk loon, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, en een waardig bestaan. De tijd van afwachten en hopen dat de politiek de belangen van de werkenden zal behartigen, is voorbij. Het is tijd voor actie, tijd om ondergronds te gaan en in verzet te komen tegen een systeem dat de belangen van de elite boven die van de werkende klasse plaatst.

 

De troonrede, met zijn holle frasen en optimistische beloften, verdoezelt de harde werkelijkheid waarmee veel leden van  Vakbond LBV dagelijks te maken hebben. Terwijl de regering spreekt over economische groei en vooruitgang, weten we allemaal dat de werkelijke situatie anders is. De koopkracht daalt, de kosten voor levensonderhoud stijgen, en steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor de werkenden in Nederland, degenen die de ruggengraat van onze economie vormen, is er weinig reden tot optimisme.

 

Het is duidelijk dat de (r)overheid niet van plan is om op te komen voor de belangen van de werkende klasse. De plannen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd, zijn gericht op het in stand houden van de politieke en economische status quo. De elite blijft zichzelf verrijken, terwijl de werkenden de prijs betalen. Belastingen worden verhoogd, sociale voorzieningen worden afgebouwd, en de druk op werknemers neemt toe. De regering verwacht dat we harder werken voor minder, terwijl zij zelf comfortabel achterover leunt.

 

Leden van Vakbond LBV, dit is niet het moment om stil te blijven zitten. De tijd van vertrouwen op politieke beloften is voorbij. Het is tijd om ondergronds te gaan en in verzet te komen tegen een systeem dat ons al te lang heeft onderdrukt. We moeten onze krachten bundelen en de strijd aangaan voor een rechtvaardiger Nederland, een Nederland waarin de belangen van de werkende klasse vooropstaan, en waarin we niet langer de speelbal zijn van de politieke elite.

 

Dit verzet betekent dat we ons moeten organiseren en onze stem moeten laten horen, op elke mogelijke manier. Het betekent stakingen, protesten, en het mobiliseren van onze leden om op te komen voor onze rechten. We moeten ons verzetten tegen elk beleid dat onze rechten schaadt en ons werk ondermijnt. We moeten vechten voor een eerlijke verdeling van de welvaart en voor een overheid die daadwerkelijk het welzijn van haar burgers vooropstelt, in plaats van de belangen van de rijken en machtigen.

 

Het is tijd om de illusie van Prinsjesdag te doorbreken en de politieke werkelijkheid onder ogen te zien. De regering heeft duidelijk gemaakt dat zij niet van plan is om onze belangen te behartigen. Het is aan ons, de werkende klasse, om de handschoen op te nemen en te vechten voor een beter bestaan. Laten we ons organiseren, laten we ons verzetten, en laten we samen vechten voor een rechtvaardiger Nederland.

 

Leden  Vakbond LBV, de tijd is gekomen om in verzet te komen. Prinsjesdag is niet meer dan een façade, een show die de realiteit verhult. Maar wij zien door deze schijnvertoning heen. Wij weten dat de werkelijke macht bij ons ligt, bij degenen die het land draaiende houden, bij degenen die elke dag opstaan om te werken voor een beter leven. Samen kunnen we een einde maken aan de onderdrukking en vechten voor een toekomst waarin de werkende klasse niet langer wordt genegeerd, maar juist centraal staat in het beleid van dit land.

 

Ger IJzermans

Voorzitter Vakbond LBV

 

Ondergronds gaan betekent niet dat we stil blijven. Het betekent dat we onze strategieën aanscherpen en onze krachten bundelen. Dit is onze tijd, onze strijd. Laten we het gevecht aangaan, voor onszelf en voor de generaties die na ons komen. Vakbond LBV is klaar voor de strijd, ben jij dat ook?

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info